Wednesday, June 19, 2013

The final product - pink macaroons



yummy macaroons..and they go so well with champagne or sparkling wine 


Fresita (Chilean sparkling wine made on strawberries ) and macaroons with strawberry buttercream and  chocolate buttercream......yummy yummy 
This is Leilas macaroons recipe

Grundrecept macarons , recipe macaroons4 st ekologiska äggvitor    , 4 eggwhites0.5 dl strösocker , 1/2 dl sugar
150 g skållad och malen sötmandel , 150 grams almond floder4 dl florsocker , 4 dl icing sugarGrundrecept smörkräm, recipe butter cream100 g mjukt smör , 100 gr soft butter1.5 dl florsocker ,1 1/2 dl cing sugar1 tsk vaniljsocker, 1 tsp vanilla sugar 1 st ekologisk äggula , 1 egg yolkNågra droppar valfri hushållsfärg , food colour

Gör så här, Do it like this

1. Macarons
Sätt ugnen på 150 grader., put the oven on 150 degrees celsius
2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand., whisk the egg whites first on low speed and then higher and higher
3. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng., add the sugar , a little at a time and whisk until it's a merengue you can turn upside down
4. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker, gently add the almond flower and icing sugar that have gone thru a flour sifter,
5. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper., sprinkle about 50 round cookies unto a bakingsheet( silipat or oven paper)
6. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.,let the cookies rest for at least 15 minutes ( so they don't crack when in oven )
7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten. Bake the cookies on the lower part of the oven for about 12 minutes
8. Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.,pull the oven paper from the baking trey and let them cool
9. Smörkräm, Butter cream
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Whisk butter, icing sugar and vanilla until it's all white and fluffy
10. Vispa ner äggulan.,whisk in the egg yolk
11. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens.,put in the food colour and whatever taste ingredients
12. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor., sprinkle on half of the cookies
13. Lägg resten av mandelkakorna över som lock., put the other half on as a lid

You can keep them in the freezer in or in the refrigerator.





No comments:

Post a Comment